Hero Wij zoeken een ondernemende, empathische onderzoeker met ambitie

Wij zoeken een ondernemende, empathische onderzoeker met ambitie

24 maanden geleden 4 Minuten om te lezen

Het Nederlands Onderzoeks Instituut NLOI houdt zich bezig met schadeonderzoek, incidentanalyse, cultuur- en gedragsverandering en preventie-analyse. De afgelopen jaren groeien we vooral in de diepgang van de opdrachten. We willen verder en zijn op het punt beland dat we iemand nodig hebben die de boeiende inhoud van het werk kan combineren met het verder brengen van het NLOI.


Het Nederlands Onderzoeks Instituut NLOI is dan ook op zoek naar een

ondernemende, empathische onderzoeker

die ondernemers kan begeleiden en adviseren en die de ambitie en potentie heeft om op termijn de operationele leiding van het NLOI op zich te nemen. In deze functie kan je groeien op het gebied van onderzoeken en analyses waarbij het succes van de klant voorop staat.

Heb jij een grote affiniteit met onderzoek en ondernemen én is adviseren en begeleiden van ondernemers/bedrijven iets waar je naar uitkijkt?

Als NLOI onderzoeker kan dat. Je ziet opdrachten niet als ‘weer een zaak’. Daarom lever je meer dan verwacht, maakt geen ellenlange rapporten en ziet resultaat niet als doel maar vooral als de uitkomst van jouw excellente inzet.

Over de functie

Wat je eigenlijk doet? Ondernemers 1-op-1 begeleiden bij het ergste wat ze kan overkomen: een grote schade waar de continuïteit van hun bedrijf en vaak ook hun droom op het spel staat. En je zorgt ervoor dat er geleerd wordt van schade. Want daar hebben onze klanten daadwerkelijk wat aan!

Schadeonderzoek gaat over ondernemers met hun dromen en niet over dingen…

Net als wij geloof jij niet in het afhandelen van dossiers maar in het helpen van ondernemers. Als jij je daarin kan vinden dan pas je bij ons!

We hebben werkmethodes ontwikkeld die hun oorsprong vinden in de Plan-Do-Check-Act-cyclus van Deming. Wij zien een incident in een onderneming als een startpunt en een enorme kans op verbetering van bedrijfsprocessen speciaal op het gebied van menselijk gedrag. We weten uit onze ruime ervaring dat daar vaak de schade door veroorzaakt is.

In de basis werk je zelfstandig binnen de netwerkorganisatie van het NLOI. Als spin in het web zet jij bij jouw onderzoeken en analyses de deskundigheid in die nodig en binnen onze netwerkorganisatie ruim beschikbaar is. Met wie je gaat samenwerken vind je hier

Onze klanten

Zijn ondernemingen en instellingen die via hun eigen adviseurs bij ons terechtkomen met hun vragen en wensen. Gedurende het hele traject zijn die klanten jouw verantwoordelijkheid en de noodzakelijke werkzaamheden door derden worden verricht onder jouw regie. Een belangrijk kenmerk van onze klanten is dat ze na een schade een hele duidelijke vrouwelijke of mannelijke regisseur nodig hebben.

Aanpak en vraagbaak

Gedurende het onderzoekstraject ingesteld door verzekeraars, overheden of andere partijen, maar ook daarna help jij je klant met onze bewezen wetenschappelijke aanpak op het gebied van incidentanalyse en ben jij zijn of haar vraagbaak. Natuurlijk zorgen wij er samen voor dat jij deze aanpak tot in de haarvaten gaat beheersen.

Diversiteit

Vrijwel al onze klanten zijn ondernemers of bestuurders van instellingen. Het ene moment spar je met de ondernemer/eigenaar zelf en het andere moment ben je op de werkvloer met onderzoek bezig. Dit maakt jouw werk erg gevarieerd.

De ideale kandidaat

Deze functie is voor jou als je:

 • altijd vanuit klantbehoefte denkt
 • graag wilt ondernemen
 • analytisch & strategisch ingesteld bent
 • een brede affiniteit hebt met ondernemers en marketing
 • het grotere plaatje ziet (minimaal HBO denkniveau, bijvoorbeeld in bedrijfseconomie, marketing, Small business of Forensisch onderzoek)
 • veel ervaring hebt met klantcontact
 • empathisch bent en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel kent voor zowel je klanten als voor jezelf
 • leergierig en erg zelfstandig bent


Wat kan je van het NLOI verwachten?

 • Een zelfstandige functie waarbij je de inzet in overleg met je klanten invult
 • Een intern opleidingstraject tot veelzijdig onderzoeker
 • Een nieuwe kijk op onderzoeken en het leren van schade
 • De mogelijkheid om op termijn de leiding van het NLOI te verkrijgen


Solliciteren

Heb je vragen over deze functie? Neem gerust contact op met Jaap Terhenne. Dit kan via jaap.terhenne@hetnloi.nl of 06 50979153.


Het sollicitatieproces

Stuur je CV en motivatie naar jaap.terhenne@hetnloi.nl. We sturen je een bevestigingsmail zodra je sollicitatie binnen is. Ben je op dit moment niet onze match? Dan zijn wij daar ook heel eerlijk in. Ben jij wel onze match? Wat ons betreft kan je dan zo snel mogelijk aan de slag.