Hero Yrjo Migchelsen Bsc

Yrjo Migchelsen Bsc

“De kracht van het doen van een goed onderzoek zit in de samenwerking tussen de verschillende disciplines”

Yrjo Migchelsen is een brandonderzoeker, door de International Association of Arson Investigators Inc. (IAAI) gecertificeerd als Fire Investigation Technician (FIT), met meer dan 20 jaar ervaring in de maritieme wereld waarvan de laatste 8 jaar als brandonderzoeker voor BMT Netherlands B.V.

Gedurende zijn periode op zee voer hij op verschillende soorten zeeschepen tot aan de rang van eerste werktuigkundige. Binnen deze dynamische omgeving op zee heeft hij onder andere leren improviseren, samenwerken onder wisselende en uitdagende omstandigheden en veel (praktische) kennis opgedaan van technische aspecten en installaties. Mede door zijn motto ‘Er is geen zee te hoog’ heeft Yrjo voor elk probleem wel een oplossing kunnen vinden.

Na zijn carrière op zee maakte hij de overstap naar een importeur/dealer op het gebied van intern transport, zware vorkheftrucks en containerhandling als technisch servicemanager waarbij zijn oplossingsgerichte manier van werken en persoonlijke en proactieve aandacht voor de klant goed van pas kwamen bij het devies ‘Service is de sleutel tot klantloyaliteit’. 

In 2010 startte Yrjo bij BMT waar hij als technisch expert onderzoek verrichtte naar technische en brandgerelateerde lading- en scheepsschades. Sinds 2012 heeft Yrjo met het vertrouwen van BMT op succesvolle wijze de huidige brandafdeling van BMT opgezet en uitgebreid en voorziet hij verdere groei in de toekomst. Yrjo heeft verschillende soorten branden onderzocht waaronder ruim 25 internationale scheepsbranden. Door het objectieve onderzoeksproces centraal te stellen en middels nauwe samenwerking met onder andere tactisch onderzoekers en vakspecialisten op het gebied van bijvoorbeeld elektro- en autotechniek, tracht Yrjo altijd het hoogst haalbare resultaat voor de klant te behalen.

Naast zijn gedrevenheid om zichzelf te blijven ontwikkelen vindt Yrjo het ook belangrijk om geïnspireerd te blijven. Een deel van zijn inspiratie vindt Yrjo, naast zijn werkzaamheden in de praktijk, sinds 2017 als docent aan de Brandweeracademie (IFV) en als bedrijfsbegeleider van stagiaires van de opleiding Forensisch Onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.

Yrjo Migchelsen Bsc - Technisch onderzoeker IAAI-FIT