Hero Werkwijze preventieanalyse

De veiligheidscultuur daadwerkelijk verbeteren. Hoe dan?

Werkwijze preventieanalyse

Hoe verbeter je daadwerkelijk de veiligheidscultuur? 

Hoe weet je dat de preventiemaatregelen die het bedrijf heeft genomen of heeft moeten nemen ook daadwerkelijk door de medewerkers op de juiste manier worden nageleefd? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers de risico's van hun dagelijkse werk begrijpen en weten wat ze moeten doen als het misgaat? 

Inmiddels hebben we zelf goed geleerd van alle schades die we begeleid en onderzocht hebben en weten wij hoe wij ervoor kunnen zorgen dat medewerkers de verplichtingen vanuit de overheid en verzekeraar(s) ook daadwerkelijk opvolgen.

Dat klinkt nogal ambitieus en dat is het natuurlijk ook. Maar juist door onze ervaringen met het verbeteren van gedrag van mensen kunnen wij bedrijven heel goed ondersteunen met het maken van verschillende soorten preventie-analyses en voorstellen voor verbetering van veiligheidsculturen.

Het NLOI heeft meerdere oplossingen die werknemers helpen om veilig en efficiënt te werken, rekening houdend met de verplichtingen van hun werkgever. Zo hebben anderen voordeel van onze ervaringen met andere bedrijven die schade hebben geleden!