Hero Jaap Terhenne

Jaap Terhenne

‘De kracht van gelijkwaardigheid’

Toen Jaap Terhenne ondernemer werd bleek dat een van de beste zakelijke beslissingen die hij in zijn lange carrière heeft genomen. En uiteraard heeft hij dagelijks plezier van zijn ruime ervaring bij onder andere een leidende Nederlandse verzekeraar en een grote verzekeringsadviseur.

Zijn natuurlijke drive om het beste te willen bereiken voor zijn klanten heeft geleid tot aansprekende resultaten van het NLOI.

Jaap kwam tot de ontdekking dat ‘Equality of arms’ bij verzekeringsonderzoeken niet echt aan de orde was. Samen met een aantal partners richtte Jaap daarop in 2015 het Nederlands Onderzoeks Instituut NLOI B.V. op. Het NLOI was de eerste partij die vanuit dit perspectief naar onderzoeken keek.

Jaap gelooft namelijk sterk in gelijkwaardigheid van alle betrokken partijen bij onderzoeken, of die nu worden uitgevoerd in verzekeringszaken, vanuit overheden of vanuit klanten en leveranciers. Pas dan kan gekomen worden tot de beste onderzoeksresultaten. Vanaf het eerste moment dat het NLOI ‘in de markt’ kwam bleek het concept succesvol.

Jaap is een ondernemer met een heel duidelijke visie op zijn vakgebied. Al is die visie soms tegendraads, hij zoekt toch steeds de dialoog om discussies feitelijk te beslechten op de plek waar dat hoort. ‘Het is wat het is’ is zijn lijfspreuk. En binnen dat ‘is’ bestaat heel veel nuancering.

In zijn handen is het NLOI een netwerkorganisatie geworden waarin deskundigen op allerlei vakgebieden de input leveren die onze klanten nodig hebben. Het NLOI is daarmee het vanzelfsprekende aanspreekpunt geworden voor ondernemers en particulieren die schade ondervinden.

 

 

Jaap Terhenne - Directeur NLOI