Hero Rob Overdijkink

Rob Overdijkink

Rob is als eigenaar van FSE Support gespecialiseerd in lithium batterijen en (brand-) veiligheid. Rob heeft technisch adviesbureau FSE Support opgericht na zijn periode bij Chroma ATE Europe BV. Met de opgedane kennis en ervaring in onder andere verschillende universitaire projecten op het gebied van lithium batterijen, heeft Rob al vanaf 2012 de risico’s van deze batterijen leren kennen. Daar is ook de interesse voor brandveiligheid ontstaan.

 

Nadat hij in 2017 per toeval samen met het Team Brandonderzoek (TBO) van de brandweer voor het eerst betrokken raakte bij een brandonderzoek waar batterijen de brandoorzaak bleken te zijn, was zijn interesse gewekt.

Ook na vele onderzoeken is er een enorme drang om de werkelijke oorzaak te achterhalen wetende dat Lithium batterijen waarschijnlijk een grote rol spelen bij het ontstaan van brand.

Een kleine greep uit zijn activiteiten op dit gebied:

 

  • Veiligheidsinspecteur lithium batterijen en equipment supplier voor batterijveiligheid bij Formule Student E-race evenementen op het circuit van Silverstone UK , Red-Bull Ring Oostenrijk, TT Assen > 2013

  • Keurmeester NEN-3140 (elektrische apparaten en machines) > 2015

  • Gast docent batterij- en elektrische veiligheid > 2016 (TU Delft, TU Eindhoven en Haagse Hogeschool)

  • Adviseur brandwerende lithium opslagkasten en blussystemen > 2017

  • Lid van de COP (Community Of Practice) Battery Packs van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) > 2017

  • Lid van de NEN NTA-8133 Norm commissie voor lithium brandblussers > 2019

  • Mede auteur van de visie: Gebruik en opslag lithium batterijen i.s.m. Burghgraef van Tiel & Partners 2019

 

FSE onderhoudt verder directe contacten met specialisten van de brandweer, veiligheidsregio’s en het IFV met name op de domeinen energietransitie, elektromobiliteit en lithium batterijen.

 

Rob Overdijkink - Technisch onderzoeker Lithium batterijen