Hero Teun Strijbosch Bsc.

Teun Strijbosch Bsc.

“Kennis geeft je mogelijkheden” 

Teun Strijbosch is een brandonderzoeker, door de International Association of Arson Investigators Inc. (IAAI) gecertificeerd als Fire Investigation Technician (FIT), met meer dan 18 jaar ervaring in de maritieme wereld waarvan de laatste 4 jaar exclusief gericht op brandonderzoek voor BMT Netherlands B.V.

In de zes jaar dat Teun op zee werkzaam is geweest, tot en met de rang eerste stuurman alle schepen, heeft hij veel kennis opgedaan op het gebied van onder andere maritieme technologie, het managen van diverse arbeidsculturen en het werken in teamverband met verschillende nationaliteiten en disciplines. Hierdoor heeft Teun een groot empathisch vermogen en een grote mate van zelfstandigheid opgebouwd.

In 2008 startte hij als maritiem expert bij BMT in welke rol hij zich boog over de nautische kant van maritiem gerelateerde claims. In de daaropvolgende jaren heeft Teun zich ontwikkeld tot een allround maritiem expert met ervaring op het gebied van onder andere root cause analyses,  aanvaringen, containertechnologie, safety management systemen en het auditen daarvan, en het brede scala aan techniek aan boord van (zee)schepen. 

De laatste jaren heeft Teun zich toegelegd op brand en een grote ervaring opgedaan aan de hand van inmiddels meer dan 200 verrichte brandonderzoeken aan gebouwen, voertuigen, vaartuigen, bedrijven en industriële complexen. Teun houdt zijn kennis op peil door het volgen van cursussen, lezen van vakliteratuur en door middel van ‘leren door te doen’ waardoor Teun zich heeft bewezen als een echte doener.

Met vernieuwende onderzoeksmethoden zoals 3D visualisatie en CT scans wordt bewijsmateriaal zeer gedetailleerd in kaart gebracht waardoor het onderzoek verder reikt dan de bevindingen ter plaatse van de schade. Deze innovatieve onderzoeksmethoden, het gebruikmaken van alle beschikbare middelen, de samenwerking zoeken met specialisten en de gedrevenheid sluiten geheel aan bij Teun’s motto ‘alle hens aan dek’.

Teun Strijbosch Bsc. - Technisch onderzoeker IAAI-FIT